Reynaert viert meye: Verslag en foto\'s 27-05-2011 08:51:29


■ Reynaert viert meye: Verslag en foto\'s: 27-05-2011 08:51:29

Iedere 3de zaterdag van Mei betekent in Daknam: Reynaert viert Meye. Na de drukke voorbereidingen kon omstreeks de klok van 19u45 het startschot gegeven worden.

Vanaf Dacknamdak vertrokken de optredende groepen olv Reynaert en Hermelien naar het dorpsplein. Door het mooi weer was dit dorpsplein ondertussen al aardig volgelopen met toeschouwers.

De eerste optredende groep was ’T klein muzieksken’ van Eksaarde. Dit dweilorkest,  dat behoort tot de Harmonie van Eksaarde, gaf het beste van zichzelf en zorgde voor een mooie opwarming. Daarna was het de beurt aan de vendeliersgilde ‘Benvolio’ uit Gent. Zij verzorgde met hun kleurrijke vlaggen een heus vlaggenspektakel dat zowel jong als oud kon bekoren.

Een Reynaert viert Meye kan niet doorgaan zonder volksdans onder de linden van Daknam. Dit jaar was het volkskunstgroep ‘Sneyssens’ die een prachtige demonstratie van vlaamse volksdans gaven.  Toen de aanwezige kinderen mochten meedansen, was duidelijk dat volksdansen nog steeds leeft op Daknam.

Na een tweede demonstratie van al onze optredende groepen werd het kampvuur klaargemaakt en was het tijd voor het hoogtepunt van de avond: vuurspuwer Max. De vlammen vlogen in het rond en grote vuurwolken werden gecreëerd. Maar niet alleen de vuurspuwer zorgde voor de vlammen, ook de kinderen en hun ouders mochten proberen. Deze spectaculaire demonstratie van Max werd met een warm applaus bekroond.

Het kampvuur brandde, dus werd het tijd om samen met de Reynaertreuzen: Reinaert, Hermeline en Koning Nobel de polonaise in te zetten. Terwijl iedereen aan het kampvuur aan het genieten was met een trappist Westmalle in de hand, gaf onze afsluitende volksgroep ‘Malahide’ het beste van zichzelf. Zij verzorgde een schitterend optreden waarbij ons publiek nog lang genoot van een geslaagde avond.

Wie graag enkel sfeerbeelden ziet, kan hiervoor terecht in ons fotoalbum ofwel op TV-OOST.  TV-OOST zal immers tijdens de week van 6 tot 12 juni een sfeerverslag  uitzenden van deze Reynaert viert Meye tijdens TV-Publiek.

Bedankt aan onze optreden groepen, bedankt aan onze vrijwillige medewerkers, bedankt aan onze 700 toeschouwers, bedankt aan Pater Trappist. Wij zeggen jullie geen vaarwel, maar zeggen: saluut en tot 13 juni op onze Kunst-en ambachtenmarkt.
Bookmark and Share